Så här kan du välja de bästa försäkringsbolagen 2023

Att välja rätt försäkringsbolag är viktigt för att skydda dig själv, familj, egendom, fordon och djur. Det finns dock många olika aktörer som erbjuder olika typer av försäkringar. Detta kan göra det svårt att veta vilket bolag som är bäst för dina specifika önskemål och behov. Nedan kommer vi att lista några av de bästa försäkringsbolagen 2023.

Urval av de bästa försäkringsbolagen 2023

Här är ett urval av några av de bästa försäkringsbolagen 2023 i Sverige:

  • Folksam. Folksam är ett svenskt bolag som har funnits sedan 1908. De erbjuder försäkringar inom områden som bil, hem, liv, hälsa och olycksfall. Folksam har blivit utsedd till Sveriges bästa försäkringsbolag fyra år i rad av branschtidningen Insurance Business.
  • Trygg-Hansa. Trygg-Hansa är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige och erbjuder försäkringar inom områden som bil, hem, liv, hälsa och olycksfall. De har fått utmärkelsen ”Årets försäkringsbolag” av tidningen Privata Affärer flera år i rad.
  • Länsförsäkringar. Länsförsäkringar är en kundägd försäkringsgrupp som består av 23 regionala bolag runt om i Sverige. De erbjuder försäkringar inom områden som bil, hem, liv, hälsa och olycksfall. Länsförsäkringar har vunnit flera utmärkelser, inklusive ”Årets försäkringsbolag” av tidningen Privata Affärer.
  • If. If är ett av de största försäkringsbolagen i Norden och erbjuder försäkringar inom områden som bil, hem, liv, hälsa och olycksfall. De har vunnit flera utmärkelser, inklusive ”Årets försäkringsbolag” av tidningen Privata Affärer och ”Bästa skadereglerare” av branschtidningen Insurance Business.
  • Moderna försäkringar. Moderna försäkringar är också ett svenskt bolag som erbjuder försäkringar inom flera olika områden. Dessa är bland annat bil, hem, liv, hälsa och olycksfall. De har blivit utsedda till Sveriges bästa försäkringsbolag av branschtidningen Insurance Business.

Det är viktigt att välja en aktör som passar dina behov och som du känner dig trygg med. Oavsett hur många priser eller utmärkelser som bolaget ifråga har vunnit. Genom att till exempel titta på omdömen från kunder kan du få en bra uppfattning om vilka bolag som har en god kundservice. Det kan också indikera hög kvalitet på sina försäkringar. De aktörer som nämns ovan är som vi anser vara några av de bästa försäkringsbolagen 2023.