Hur fungerar Myloan?

Även om det blir allt vanligare att använda sig av låneförmedlare, för att jämföra privatlån, så är det fortfarande många som har frågor kring denna tjänst. Några av de vanligare frågorna som MyLoan får och som därmed presenteras under deras FAQ är följande:

Kostar det att använda MyLoan?

Nej, det kostar aldrig något att använda en låneförmedlare. Dessa bekostas av de avgifter som bankerna betalar om låneförmedlaren förmedlar ett lån.

Vad är fördelen med tjänsten?

  1. Du kan jämföra ca 20 olika kreditalternativ mycket snabbt. Din insats är 3 minuter och efter 24 timmar har alla aktörer svarat med eventuella låneförslag.
  2. Det genomförs bara en kreditupplysning. Detta till skillnad mot om låneansökan skickats in till varje aktör vilket hade inneburit ca 20 kreditupplysningar.
  3. Du får hjälp av låneförmedlare via telefon eller mail. En låneförmedlare som hjälper dig att välja billigaste alternativet i ”lånedjungeln”.

Hur ansöker man om lån via MyLoan?

  1. Ansökan sker via MyLoan.se i ett par enkla steg.
  2. Fyll i önskat lånebelopp och önskad amorteringstid
  3. Ange personuppgifter och signera ansökan
  4. Efter maximalt 24 timmar kommer låneförslagen att presenteras från de olika bankerna
  5. Välj det låneförslag som passar dig bäst. (Krav finns aldrig att teckna ett lån)
  6. Signera skuldebrevet och få pengarna utbetalda

Hur många kreditupplysningar kommer att tas?

När MyLoan får in en låneansökan gör de en kreditupplysning hos UC. Det är den enda kreditupplysning som sker. Bankerna kan ta en kreditupplysningskopia men detta är inte samma sak som en kreditupplysning. Skillnaden är att kopian inte registreras som en enskild upplysning.

Kan jag lösa andra lån med ett lån från MyLoan?

Ja, det går att teckna ett privatlån för att lösa dyrare andra lån och krediter. I så fall finns en fördel om detta anges i låneansökan.

Hur mycket går det att låna?

Det är inte MyLoan som lånar ut pengarna utan de banker som företaget samarbetar med. I början av 2018 var lägsta lånebeloppet 10 000 kr och högsta 500 000 kr. Detta kan däremot ändras över tid om MyLoan får in samarbetspartners som erbjuder andra lånebelopp.

Vilken ränta kommer lånet att få?

De banker som MyLoan samarbetar med har främst individuell räntesats. Det betyder att de inte kan säga exakt räntenivå förrän en låneansökan skickats in. Det banken då ser på är personens kreditvärdighet och betalningsförmåga.