Ta ett SMS-lån utan UC

Ett SMS-lån är ett lite mindre lån som ibland även kallas för ett snabblån eller mikrolån. En egenskap som kännetecknar dessa lån är att de ofta har en ganska kort återbetalningstid. De brukar även ha en relativt hög ränta och du får snabbt dina lånade pengar utbetalda. Detta visste du kanske redan, men känner du till att du kan ta SMS-lån utan UC? Detta är en tjänst som många låneförmedlare idag erbjuder.

Därför kan du vilja ta ett SMS-lån utan UC

Det har blivit väldigt populärt bland svenska låntagare att ta SMS-lån utan UC. Det kan finnas flera skäl till att du vill ta ett sådant här lån:

  • Du vill inte att din kreditvärdighet sänks. Du vill inte riskera att din kreditvärdighet hos UC sänks. Detta är ett fullt logiskt och rimligt skäl att vilja ta ett SMS-lån utan UC. Du vill trots allt ha en god kreditvärdighet av flera olika skäl. Möjligheten att ta ytterligare lån framöver är en av dessa, och denna anledning går vi in på närmare strax.
  • Kreditförfrågningar hos andra företag är mindre synliga. Dina kreditförfrågningar hos UC är synliga hos de svenska storbankerna. Men när kreditupplysningen görs av en annan leverantör är den inte lika synlig för alla banker och kreditinstitut.
  • Du kan vilja ta ytterligare lån i framtiden. Till exempel kanske du går i tankar om att köpa en villa eller någon annan slags bostad? Då vill du inte sänka din kreditvärdighet och därmed göra det mindre troligt att du beviljas ett bolån.

Dessa lån har ofta en kortare löptid

Som vi redan har nämnt är löptiden för lån av detta slag ofta lite kortare. Det kan till exempel vara så att ditt lån ska återbetalas inom 90 dagar. I sådana fall har du (mer eller mindre) tre månader på dig att betala tillbaka de lånade pengarna till långivaren.

Anledningen att löptiden är så pass kort är att vissa långivare erbjuder en mer förmånlig ränta om du betalar tillbaka pengarna fort. Dessutom erbjuder dessa låneförmedlare och banker ofta en kortare återbetalningstid överlag när kreditupplysningen inte görs via UC.